The Green watte?

“Hoe zeg je?”
Als mensen mij vragen hoe mijn bedrijf heet, komt deze vraag er regelmatig achteraan. Tot en met ‘The Green’ gaat het wel maar dan komt dat bijzondere woordje ‘nib’. Wat is dat? Hoe schrijf je dat? En hoe ben je op de naam gekomen? Ik dacht, laat ik daarover kort een blog schrijven :).

Laat ik beginnen met dat ik het super leuk vind als mensen vragen naar mijn bedrijf en wat ik dan precies doe (in mijn eerste blog schrijf ik hier wat meer over over). Het klinkt wellicht niet standaard en dat is dan ook precies wat ik er zo leuk aan vind. Ik hou van mooie letters en ik hou van schrijven. Dat doe ik dan ook dagelijks.

Wat ik ook elke dag doe, is zoveel mogelijk plantaardig eten. Ik heb de ziekte van Crohn en mijn lijf heeft er baat bij als ik geen dierlijke voedingsmiddelen eet. Daar komt het stukje ‘Green‘ vandaan in mijn bedrijfsnaam. Natuurlijk wil ik nóg een beetje groener werken dus ik:

  • hergebruik vaak verpakkingen,
  • plak mijn dozen dicht met papiertape i.p.v. plastic tape én
  • kijk of ik kan werken met navullingen en vega(n) inkt.

Dat laatste is nog een hele zoektocht, waar ik vast nog een blog aan zal wijden ;).

Ook teken ik heel vaak op de iPad, daarmee bespaar ik ook een bups papier. Laat ik mijn ontwerpen drukken, dan werk ik samen met een drukker die o.b.v. het aantal bestellingen een boom plant. Zo geven we ook weer een beetje terug aan de natuur, wel zo mooi.

Maar wat is dan ‘nib‘? Dat is het Engelse woord voor penpunt. Laat ik nou ook nog eens een grote passie voor de Engelse taal hebben, dus dat vond ik wel toepasselijk. In een kroontjespen kun je losse nibs plaatsen. Ze zijn er in alle soorten en maten. Net zoals wij mensen. Hoe tof is dat!

Ik heb natuurlijk zo mijn favoriete pennen, inkt en nibs maar ook daarover later meer!

Dus dat betekent ‘The Green Nib’. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het me even weten? Ik hoor graag van je!