0031 (0)6-43543161 info@thegreennib.nl

Challenges, freebies & Say Sheesh live sessies

Het is alweer even geleden dat ik hier wat heb geschreven. Natuurlijk is er ook ontzettend veel gebeurd dus het werd hoog tijd voor een nieuw bericht 🙂 Pak een kop thee en/of wat lekkers en ik wens je veel leesplezier!

Challenges
Zoals je wellicht hebt gezien op Instagram, ben ik actief bezig met creëeren (de shop wordt binnenkort gevuld!) en doe ik mee aan diverse challenges; van mijn wekelijkse challenge 52 Weeks of Lettering (nog 4 weken te gaan) tot aan een samenwerking met een paar andere lettering artists, zoals Tag You’re It (deze loopt nog lekker veel weken). Ik heb me ook een paar dagen gewaagd aan 36 Days of Type maar dat werd een beetje teveel..

Dat het teveel en overweldigend wordt, is natuurlijk niet de bedoeling. Uiteindelijk ben ik ooit begonnen met letteren omdat ik het leuk vond om te doen en omdat het mijn brein verlicht. Oeh, dat klinkt zwaar haha, maar het heeft me echt wel geholpen als ik weer eens aan het overdenken ben. “I feel better when I letter”. Is echt zo. Herken je dat ook?

Max, van Lettering Daily herkende ook dat dingen teveel werden en was daarom de #100DaysOfLettering begonnen. Hij heeft er een YouTube-filmpje over gemaakt. Dit inspireerde mij om er ook mee aan de slag te gaan. Niet om te posten, te verkopen of iets anders, maar puur om mijn creativiteit, sparkle en vooral de FUN weer te vinden.

De regels zijn simpel: iedere dag letteren voor 100 dagen; minimaal 15 minuten tot maximaal een uur en je mag alleen een potlood en papier gebruiken. Klinkt heerlijk! Ik ga ervan uit dat het me niet iedere dag lukt maar dat is oké. Het niet hoeven posten haalt al druk van de ketel. Als ik post, dan vind je deze in mijn Instagram stories :). Go check them out.

Freebies
Ook heb ik artwork gemaakt voor Typism. Typism is een lettering studio en community. Ieder jaar brengt Typism een boekje uit met serious awesome artwork van over de hele wereld. 2 jaar geleden had ik de eerste boekjes in handen. Ik kan me herinneren dat ik dacht, oh wauw, dit is echt te gek en wat een talenten! Ik dacht toen ook: wat een droom zou het zijn om in zo’n boekje te komen… maar nah, gaan we niet doen hoor, gaat nooit lukken!

Tot dit jaar.. Ik heb een gokje gewaagd en artwork ingediend. Mega spannend, maar ik dacht, wie niet waagt.. Een paar weken later kreeg ik bericht… ik was ‘shortlisted’. Wauw; 4128 inzendingen en ik was geselecteerd voor de laatste ronde (400 stuks). Super cool. Helaas heb ik het niet tot het boekje zelf gehaald maar ik ben al heel blij dat ik zover ben gekomen. Het was een bevestiging dat letteren de richting is die bij mij past. En ik heb het geprobeerd. We geven niet op!

Één van mijn inzendingen was ‘Just Remember Your Awesomeness‘. Omdat ik deze boodschap heel belangrijk vind en hoop dat super veel mensen hem meekrijgen, heb ik er een ‘freebie’ van gemaakt. Je kunt de lettering piece downloaden en bijvoorbeeld printen of op je iPad zetten, overtrekken of inkleuren. Zoveel opties! Op Instagram ga ik regelmatig live om te letteren en kleuren en ik gebruik dan bijvoorbeeld deze freebie. Check ook mijn nieuwsbrief voor meer info en de download. Ik ben reuze benieuwd naar je creaties. Tag me als je ermee aan de slag gaat. Of kom gezellig kijken op mijn live op Instagram.

Say Sheesh
Over Instagram gesproken; een tijd terug gingen mijn lettering buddy Tezay Kir en ik live op Instagram (check deze post). We letterden het woord ‘Sheesh’; een leuk woord dat je veel hoort. We gaan binnenkort weer live en letteren dan andere leuke woorden. Aangezien Tezay uit Duitsland komt en ik uit Nederland, is de sessie zelf in het Engels. De woorden die we letteren wisselen van taal; de ene keer Engels, de andere keer Nederlands of Duits. We kijken ook naar leuke gastexperts om mee te doen en een workshop geven in hun vakgebied. Hoe tof is dat?! Zie ik je gauw tijdens een van de live-sessies?

Dat was het alweer. Bedankt voor je tijd en ik beloof hierbij snel weer een nieuw bericht te plaatsen.

Tot dan!